FAQ

 

PYM is er om al uw vragen te beantwoorden!

 

 

Wat of wie is PYM?

 

PYM is de afkorting van Protect Your Mobile. PYM is het symbool van bescherming tegen verlies van kostbare voorwerpen In tegenstelling tot ordinaire labelling, waarbij enkel de eigenaar op de hoogte is, bieden wij een registratiedienst van uw toestel zodat er geen enkele twijfel is over zijn thuis en zodat iedereen u kan verwittigen bij verlies ervan.

 

Waar kan ik Pym voor gebruiken?

 

U kan het Pymlabel gebruiken voor elk draagbaar of mobiel toestel of kostbare kleine voorwerpen dat u wenst te beschermen tegen verlies en te registreren voor ontmoediging van diefstal.

 

Wat is een Pymfie?

 

Een Pymfie is een foto van PYM samen met u of uw toestelletje. Dit hangt af van welke foto u heeft geupload. U kan deze foto uploaden op een speciale daartoe voorziene pagina en dan delen met uw vrienden. Tof toch?

 

Hoe maak ik een Pymfie?

 

PYM biedt de mogelijkheid om een foto te uploaden van wat uw heeft geregistreerd.Bij het klikken op "Checkout your Pymfie" en door het volgen van enkele simpele stappen, wordt uw Pymfie aangemaakt. U kan ten alle tijde uw Pymfie optimalizeren of wijzigen zodat u hem nog leuker vind. Zo kan u met al uw vrienden op een superleuke manier tonen welk Smart of minder Smart toestel van u is.

 

Wat is Pymming?

 

Pymming is het aanbrengen van uw label op uw toestel en zijn codenummer bij ons registreren. Dan maakt u deel uit van de PYM gemeenschap. Als dat gebeurd is zeggen wij dat u "gepymd" bent.

 

Hoe en waar het label aanbrengen?

 

Er zijn verschillende voorbeelden over hoe een Pym Label aan te brengen. U plaatst het label waar u wilt en waar het u het best uitkomt, zichtbaar of minder zichtbaar. Wij raden grote zichtbaarheid aan natuurlijk om diefstal te ontmoedigen. Hier vind u verscheidene voorbeelden.

 

Hoe werkt de beloning?

 

Bij uw registratie details heeft u de keuze om een finders fee of beloning op te geven in uw account. Als iemand uw bezit vindt en u gecontacteerd heeft, kan u deze vinder een finders fee aanbieden. Het is verder aan de eigenaar om zich aan zijn belofte te houden. Een beloning is uiteraard niet verplicht maar zuiver optioneel.

 

Ik heb mijn toestel verloren, wat moet ik nu doen?

 

Dit is nu exact de reden waarom u bij ons aangesloten bent. In werkelijkheid is er weinig wat u kan doen. Dit is de reden waarom u Pym vroeg om u te helpen. Dit is waarom het PYM Label de vinder naar u zal leiden. Indien uw voorwerp gevonden wordt, hoeft uzelf niets te doen.

 

Hoe komt mijn toestel terug? wat moet ik doen?

 

De vinder zal u kontacteren via uw label en via de gegevens die u opgaf bij het Pymmen. U zal één of meerdere emails ontvangen van de vinder met daarin de contactgegevens van de vinder via het BackToMyOwner systeem. Vanaf dit ogenblik, legt u kontact met de vinder en kan u de thuisbezorging organiseren.

 

Ik vond een duur toestel geregistreerd bij Pym? Hoe kan ik het terugbezorgen?

 

Dit is het éénvoudige gedeelte!. Klik op "Meld een gevonden toestel", volg de simpele stappen door het ingeven van de unieke PYM code en uw gegevens. De eigenaar wordt automatisch verwittigd. Ook u krijgt een kopij van wat u verstuurde.

 

Is PYM een bescherming tegen verlies?

 

Inderdaad. Het zal het verlies als zodanig niet verhinderen. Het is dan aan de beurt van PYM als iemand het gevonden heeft. De kans dat u iets verliest wordt aanzienlijk kleiner met Pym Label dan zonder Pym label.

 

Is PYM een bescherming tegen diefstal?

 

PYM ontmoedigt diefstal. Het label is speciaal ontworpen zodat verwijderen slechts mogelijk is tenzij het aanbrengen van mechanische krachten die leiden tot krassen of beschadiging van het onderliggend oppervalk. Dit maakt het oninterressant voor mensen met minder eerlijke bedoelingen. Ook het besef dat dit object geregistreerd is met de echte gegevens van de echte eigenaar zodanig dat zelfs na het verwijderen van het label kan aangetoond worden dat dit aan iemand anders toebehoorde, zal ontmoedigend effect hebben op diefstal. Uw registratie bewijst zonder twijfel zijn nut bij de politie of verzekeringsmaatschappjien in geval van twijfel of onderzoek.

 

Wat kost mij dit ?

 

Alle kosten vind u terug op de bestelpagina. Registratie zelf is inbegrepen in de aankoopprijs. Er zijn GEEN andere kosten aan verbonden, nu niet en later niet. GEEN ABONNEMENTSKOSTEN. Er zijn ook geen kosten verbonden indien iemand iets wil terugbezorgen.

 

Kan de code gecopieerd worden?

 

Twee dezelfde codes ingeven is niet mogelijk. Ook de desings zijn auteursrechtelijk beschermd..

 

Bescherming van de persoonlijke gegevens?

 

Niemand gebruikt uw persoonsgegevens tenzij een toestel gevonden wordt en dan nog slechts na het inbrengen van de gegevens van de vinder. Een eventuele vinder ziet uw gegevens ook niet bij aangifte. Uw gegevens worden ook niet door ons aan derden verschaft, simpel. Uw contactgegevens worden door ons gebruikt om u te contacteren wanneer nodig. Onze hosting werkt met de recenste beveiligingsmethodes. Maw : indien u uw registratiegegevens volledig beschermt, blijft deze registratie volledig geheim zodat niemand kan zien welke toestellen u allemaal in huis heeft.

 

Gebruiken verzekeringsmaatschappijen of de politie PYM?

 

Wij hopen dat ze dit snel gaan doen. In elk geval kan de politie waar ook eventuele gestolen toestellen met het label onmiddelijk aanmelden. Vandaag de dag weten ze eigenlijk niet van wie die toestellen allemaal zijn. Maar nu is er PYM!

 

Moet de vinder ook geregistreerd zijn?

 

De vinder moet NIET aangemeld zijn en kan om het even wie zijn. PYM is zodanig ontworpen dat iedereen een "vonst" kan aanmelden. Dat is nou net één van de voordelen of sterke punten van het PYM systeem.

 

Wat gebeurd er als ik mijn gsm verlies op reis in Zakamaka?

 

Het gebruikelijke probleem wanneer men iets vergeet of verliest is dat de eigenaar niet langer op dezelfde locatie is of zich niet bewust is van waar men het precies verloor. In het geval van Zakamaka is het enige wat nodig is om de vinder te verbinden met de eigenaar, een internet verbinding. Het internationale karakter van een "verlies" is ook de reden dat de tekst op het PYM Label in het Engels is.

 

Brengt Pym voorwerpen terug?

 

PYM organiseert zelf geen terugkeer maar wordt door de eigenaar-vinder combinatie gedaan. Het Pymteam kan u wel helpen hierbij (gratis tenzij externe kosten).

 

Mijn label werd beschadigd, hoe geraak ik aan een nieuw label?

 

Het is zeer onwaarschijnlijk dat een label vroegtijdig verslijt (onze labels zijn zo ontworpen dat ze in normale omstandigheden mooi blijven gedurende een 2-tal jaren). Indien uw voorwerp zich in een zodanige vijandige omgeving zou bevinden, dan wordt dit als abnormaal gebruik aanzien. Wij raden sterk aan nauwkeurig te overwegen waar u uw label fysiek aanbrengt om zo de beste levensduur te verkrijgen. U kan een nieuw label aanschaffen maar hoeft zeker niet uw ganse registratie volledig opnieuw te doen. Men kan het nummer eenvoudig wijzigen onder het upgrade menu in het gedeelte 'Mijn registratie".

 

2015 BackToMyOwner.com alle rechten voorbehouden. PYM copyright 2015.